Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că zece ofiţeri au căutat telefonul Luizei într-un lan de floarea-soarelui, cu două aparate de căutare metal.

Locul a fost cel indicat de Gheorghe Dincă. Acesta le-a spus că a aruncat telefonul din maşină în acea zonă, în apropierea unei parcări. După mai bine de o oră de verificări, ofiţerii s-au retras, fără să fi găsit telefonul fetei, care ar fi fost singura probă directă ce ar fi dus la incriminarea lui Gheorghe Dincă, pe lângă propria declaraţie.

Sursele citate au precizat că, în timpul audierilor, Gheorghe Dincă pare că vrea să colaboreze, dar nu dă indicii foarte clare.

De asemenea, monstrul din Caracal, potrivit avocatului acestuia, ar susține că nu își amintește nici ce culoare avea părul Luizei și nici ce a făcut cu cadavrul acesteia.

“El a declarat că ar fi ucis-o și pe Luiza, doar că el nu precizează culoarea părului ei, adică nu își aduce aminte. Deși s-a insistat, susține că nu-și aduce aminte. Cu Alexandra, situația este clară, dar în ceea ce privește pe Luiza nu este încă lămurită situația, din punctul meu de vedere. Dar el recunoaște două omoruri. Adică două fapte.”

a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă.

Alte fragmente osoase şi probe biologice au fost recoltate, sâmbătă, în urma cercetărilor efectuate de anchetatori la locuinţa lui Gheorghe Dincă, din Caracal. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de haine de damă şi posibile urme de sânge.

“Cu ocazia cercetării criminaliste, au fost ridicate trei urme biologice, a fost efectuată o conducere în teren și, de asemenea, o activitate de către poliție de căutare. De asemenea, la dosarul cauzei au fost atașate cele două rapoarte de expertiză medico-legală, raportul antropologic și raportul materialul genetic. Din raportul de expertiză medico-legală antropologic a rezultat faptul că (…) aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani la data decesului. (…) Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu o probabilitate de 99,99%”

a spus Mihaela Porime, purtător de cuvant DIICOT. De asemenea au mai fost trimise spre expertiză trei telefoane a lui Dincă.