Prezent sâmbătă în judeţul Arad unde a vizita câteva obiective de investiţie din domeniul sportului, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat că toate taberele aflate în acest moment subordinea MTS, vor trece în administrarea consiliile judeţene până în 2020. Potrivit ministrului Bogdan Matei, trecerea taberelor în administrarea consiliilor județene face parte dintr-un program de descentralizare prin care se urmăreșete creșterea investițiilor în consolidarea și dezvoltarea acestora, MTS neavând banii necesari. Ministrul a precizat că în discuţie sunt aproximativ 500 de tabere care urmează să fie transferate consiliilor judeţene pentru a investi în ele.

“Ministerul Tineretului şi Sportului deţine al doilea patrimoniu din România după Ministerul Culturii. La ora actuală nu putem investi în toate taberele pe care le avem în România. Vom trece taberele la consiliile judeţene, asta însemnând că vor trece şi direcţiile judeţene pentru tineret şi sport. Cluburile sportive vor trece în administrarea primăriilor. Asta înseamnă descentralizare, e un proces de lungă durată, este foarte adevărat”, a declarat ministru Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Ministrul Bogdan Matei a mai declarat că în anul 2019 ivestițiile ministerului vor viza cu precădere taberele incluse în programul ARC, un parteneriat între Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin care peste 3.000 de copii și tineri români din comunitățile istorice și din diaspora, vor participa la activități prin care le va fi prezentată istoria, cultura și tradițiile poporului român.

Foto:Facebook