Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că până la finalul lunii septembrie, aproximativ 100.000 de pensionari vor beneficia de  o recalculare a pensiilor. Conform anunțului făcut de ministrul Muncii, de recalculare vor beneficia  cei care s-au retras din muncă în baza unor legi speciale. Până la acest moment, peste 40.000 de pensii sunt deja recalculate.

„Sunt persoane care au ieşit de-a lungul timpului pe baza unor legi speciale – legi create strict fie pentru mineri, fie pentru platforme industriale cum e Galaţiul. Aceste persoane au ieşit la pensie, dar au beneficiat de doar 2 dintre cele 3 beneficii. Adică stagiul suplimentar şi reducerea vârstei de pensionare, dar nu au avut punctaj suplimentar. Aceste persoane acum se încadrează în această lege”, a declarat Marius Budăi.

Conform celor declarate de ministrul Budăi, la nivel național sunt aproximativ 100.000 de persoane a căror pensie trebuie recalculată.„Din estimarea noastră, la nivel naţional sunt circa 100.000 de persoane. Deja avem calculate 42.000 de pensii, de decizii. 36.000 deja sunt puse în plată, iar dinamica continuă. Până în 30 septembrie trebuie să închidem această procedură”, a mai explicat Budăi.

Foto:Mediafax.