Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, atrage atenția noului guvern că, pe lângă faptul că nu trebuie să taie pensii și salarii, în perioada imediat următoare trebuie să aplice urgent o serie de măsuri sociale, printre care se numără Legea Salarizării Unitare și noua Lege a Pensiilor, precum și alte măriri de venituri prevăzute de lege.

„Sperăm ca viitoarea Guvernare, de dreapta, din cine va fi formată ea, nu doar să nu taie salariile și pensiile, ci FOARTE IMPORTANT, să aplice, în continuare, creșterile prevăzute de Legea Salarizării Unitare și noua Lege a Pensiilor.

Și vă reamintim că Legea 153/2017 prevede creșteri anuale până în 2022, ale salariilor bugetarilor, cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, cu 25% din diferența dintre salariul în plată și cel prevăzut în grila din 2022.
Vă reamintim, de asemenea, că salariilor profesorilor trebuie mărite, de la 1 septembrie 2020 la nivelul prevăzut în grila din anul 2022.
Nu în ultimul rând, tot la 1 septembrie 2020 punctul de pensie trebuie să crească la 1.775 de lei, iar în anul următor, la aceeași dată, la 1.875 de lei, urmând ca din octombrie 2021 să se aplice noua formulă de calcul bazată pe VPR, Valoarea Punctului de Referință.
Atenție, pe toate acestea va trebui să le implementeze noul Guvern, fiind deja votate de Parlament”,

scrie Marius Budăi pe Facebook.

De asemenea, Marius Budăi le transmite noilor guvernanți și faptul că stimularea domeniului construcțiilor trebuie să rămână ca o măsură prioritară, deoarece această măsură începe să își arate efectele pozitive, România având în august cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, „asta e <<greaua moștenire>> pe care PSD o lasă <<febrei galbene>>.”

„Declararea domeniului construcțiilor ca prioritar, scăderea taxelor și mărirea salariilor își arată efectele.

Asta e <<greaua moștenire>> pe care PSD o lasă <<febrei galbene>>:

România a avut în august cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană
Bruxelles, 17 oct /Eurostat: Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 34,2% în august 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, cel mai semnificativ avans în rândul statelor membre UE, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În august, lucrările de construcţii au crescut în ritm anual cu 1,9% în UE şi cu 1,2% în zona euro.
Cel mai important avans anual al lucrărilor de construcţii s-a înregistrat în România (34,2%), Suedia (6,8%) şi Ungaria (5,9%), cel mai semnificativ declin fiind în Slovenia (minus 7,5%), Slovacia (minus 6,9%) şi Belgia (minus 2,5%).”,

a mai scris ministrul demis, Marius Budai.