Turbulentul activist Marian Moroșanu, cunoscut și sub numele de „Ceauşescu”, l-a hărţuit în stilu-i caracteristic pe Raed Arafat, în aeroportul din Bruxelles, unde i-a cerut demisia, amintind de intervenția de la Colectiv. În replică, Arafat i-a spus că va chema poliția dacă nu se potolește.

„Domnu’ Arafat, ce faceţi, aşteptăm demisia? Demisia, asta vreau, sincer, atâta tot, nu e greu. Să vă daţi demisia, domnu’ Arafat! Colectiv, domnu’ Arafat, nu uitaţi”,

i-a spus Marian Ceauşescu lui Raed Arafat.

Martorii prezenți la întreaga scenă au reacționat și i-au transmis activistului că nu e bine ce face.

Scena s-a repetat și în aeroportul Otopeni la terminalul Sosiri, unde însă Raed Arafat a preferat să îl ignore pe Marian Moroșan.

Reamintim faptul că secretarul de stat, doctor Raed Arafat, se află sub o uriașă presiune politică și face obiectul unei „ample investigații” a activității venită din partea noului guvern liberal, respectiv al ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.). Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat.

Dar nu este domnul Arafat centrul universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister”,

a spus Vela, la sediul MAI.

Conform unei postări pe Instagram, Marian Ceaușescu a fost invitat de Rareș Bogdan în Parlamentul European, unde a participat la o festivitate dedicată Revoluției din 1989.

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, reacţionează la ştirea despre incidentul de la aeroport, unde Raed Arafat a fost agresat verbal de protestatarul Marian “Ceauşescu”.

“Când PNL trimite retarzii să îi rezolve treaba murdară…”

scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.