Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat joi, la un post de televiziune, că intenţionează să iniţieze o modificare a organigramei MAI, scopul fiind reducerea numărului funcţionarilor şi sporirea efectivelor operative. În condițiile în care MAI are foarte mulți „funcționari de birou“, Vela vrea să transfere o parte dintre aceștia în zona operativă.

„Intenţionez ca în viitor, începând cu luna decembrie, să gândim o restructurare a ministerului. În prezent, ministerul are o organigramă extrem de stufoasă în zona, să zicem, pasivă, în zona funcţionarilor, în zona aparatului central sau a aparatului unui inspectorat judeţean şi mai puţin spre zona infracţională, spre zona de legătură directă cu cetăţeanul, cu fenomenul criminogen, cu clanurile de interlopi”,

a declarat Marcel Vela joi, la B1 TV.

Ministrul susține, totodată, că este nevoie de o dotare mai bună a poliţiştilor, pentru a putea face faţă structurilor de crimă organizată care dispun uneori de resurse superioare forțelor de ordine.

„Avem o deficienţă în documentarea acestor reţele şi, nu în ultimul rând, avem o deficienţă în dotarea poliţiei de a lupta eficient împotriva lor. Noi ne confruntăm cu o zonă infracţională care este foarte bine dotată, organizată, de la mijloace tehnice până la posibilităţi de comunicaţii, de mobilitate”,

a mai spus Marcel Vela.

Vela a declarat că un alt obiectiv al său la conducerea MAI este creşterea încrederii populaţiei în structurile ministerului, după declinul înregistrat în ultimii ani. Potrivit sursei citate,  ministrul Afacerilor Interne a declarat că, „dacă doi angajați ai MAI se abat de la lege, se pune o etichetă de imagine, deși opt lucrează.

Foto:banatulazi.ro