Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, a declarat vineri pentru AGERPRES că a fost chemată luni dimineaţa la DNA, în calitate de martor, după ce aceasta l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-a cerut să reţină aeronave la sol.

„Domnul ministru m-a chemat la dumnelui în birou cu două zile înainte să îmi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură. I-am răspuns că aşa ceva nu este posibil, că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie liberă. Aceşti piloţi nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Şi nici eu nu le-aş fi cerut”,

a declarat Mezei.

Cursele vizate erau cele de Timişoara (două curse), Oradea, Baia Mare, Satu Mare.

„Mi-a cerut să identific senatorii şi deputaţii aflaţi la bord şi mi-a spus că mă contactează a doua zi să îmi spună finalul”,

a mai precizat fosta directoare.

Pe de altă parte, premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de Control al Prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, „în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”.

Potrivit sursei citate, acţiunea de control vizează activitatea din acest an şi are următoarele obiective: verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA, privind operarea aeronavelor din flota companiei, precum şi a modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.

Potrivit unui comunicat al TAROM, Mezei a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier şi nu a prezentat nicio informare cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

Surse judiciare arată că procurorii DNA s-au autosesizat în acest caz și cercetează să vadă dacă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, chiar a dat acest ordin.