Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat, joi seara, la un post de televiziune, că există bani, utilaje şi stocuri astfel încât „să nu ne ia iarna prin surprindere în luna decembrie“. Potrivit ministrului Transporturilor, în această perioadă, un singur județ –  judeţul Botoşani – nu are încheiat contract cu o firmă de deszăpezire.

„Eu discut zilnic cu cei de la CFR Infrastructură, respectiv CNAIR. Am discutat şi în această seară. Sunt bani, sunt utilaje. M-au asigurat că sunt bani, sunt utilaje, sunt stocuri, să nu ne ia iarna prin surprindere în luna decembrie. Deşi iarna nu-i ca vara, ar trebui să fim foarte atenţi. Într-un singur judeţ, într-o singură sucursală, nu avem contract încheiat cu o firmă de deszăpezire, dar vom face noi aceste activităţi în judeţul Botoşani”,

a spus, potrivit Agerpres, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la B1TV.

Potrivit sursei citate, pentru această iarnă CNAIR a încheiat cu SC Salrom SA un contract de furnizare de sare pentru cantitatea de 475.700 tone. La finele lunii octombrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa că stocurile de materiale antiderapante conţineau la acea dată 185.079 tone sare, 24.613 tone nisip, 1.306 tone clorură de calciu şi 714 produs ecologic.

Foto:B1TV