În urma celui de al treilea boicot consecutiv al celor șapte membrii CSM care încalcă în acest fel atât statutul CSM cât și obigatiile de servici pe care le au, Lia Savonea, președintele CSM, anunță că acest lucru este deja îngrijorător, considerând că solicitariile celor șapte membrii care boicotează ședințele se pot dezbate chiar în ședințele la care refuză să vină.

„Este de acum îngrijorător. Este a treia şedinţă fixată la care aproape aceiaşi membri nu dau curs. Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi e mailul meu a sosit, cam în aceiaşi termeni, o scrisoare din partea aceloraşi membri prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public raportele GRECO şi raportul Comisiei de la veneţia. Cred că locul în care trebuie să dezbatem aceste chestiuni este tocmai şedinţa plenului şi împreună să decidem dacă punctele de amână sau nu”

A anunţat Lia Savonea, conform mediafax, care a mai precizat că CMS este momentul să își ceară scuze colegilor şi instituţiilor faţă de care CSM are o astfel de atitudine.

Reamintim faptul că ministrul Justiției, Ana Birchall a făcut un apel către președintele CSM, Lia Savonea să găsească de urgență o soluție pentru ieșirea din acest impas.