La Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara a fost efectuat cu succes primul implant de stent graft din acest an, la un pacient în vârstă de 56 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă abdominală infrarenal.

Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a IBCV Timişoara, prof.dr. Marian Gaşpar, a declarat duminică, într-un comunicat transmis AGERPRES, că pacientul fusese operat anterior de colecist, eventraţie şi stenoză de arteră carotidă.

Intervenţia a fost efectuată cu succes de către echipa complexă de chirurgi cardiaci, medici anestezişti, cardiologi intervenţionişti, echocardiografişti şi personal medical special, compusă din prof.dr. Giannakopoulos Triantafillos şi Panagiotis Sideris (din Atena, proctori oficiali), prof.dr. Marian Gaşpar şi doctorii Adi Volcescu, Marius Sintean, Adi Merce şi Laurenţiu Brăescu.

„Dorim ca şi acest an să fie la fel de bun ca şi precedentul, mai mult, să creştem numărul de proceduri pe toate patologiile şi să reuşim deschiderea chirurgiei cardiace pediatrice la Timişoara”,

a afirmat dr. Marian Gaşpar.

Managerul IBCV Timişoara, prof.dr. Constantin Tudor Luca, anunţa în toamnă că pregătirile pentru lansarea activităţii de chirurgie cardiovasculară pediatrică sunt avansate, astfel încât în primăvara anului 2020 să poată fi operaţi primii pacienţi.