Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmite mulţumiri organizatorilor protestului din 10 august pentru unul dintre cele mai liniștite proteste de până acum, un paradox al unui protest care în 2018 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai violente proteste post-decembriste.

„Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmite mulţumiri organizatorilor manifestaţiilor publice care au avut loc sâmbătă, în Capitală, şi care au înţeles că numai respectând legea se pot realiza toate condiţiile de exercitare a drepturilor constituţionale în siguranţă. Prin declararea adunărilor publice şi asumarea unui dialog deschis, onest şi transparent, am reuşit împreună să luăm cele mai bune măsuri pentru ca toţi cei care au participat să fie în siguranţă. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti este şi va rămâne şi pe viitor un partener al tuturor celor care respectă legea”,

se arată într-un mesaj al Jandarmeriei Capitalei, postat pe Facebook.

Reamintim faptul că și Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne, a transmis aceleași mulțumiri atât participanților la protest, cât și organizatorilor, pentru modul civilizat și pașnic în care s-au manifestat pe parcursul protestului.