Chiar dacă de obicei suntem tentați să aducem în prim plan mai mult comportamentele unor vedete sau activitățile acestora nu tocmai demne de un model , de această dată ne atrage atenția indignarea unui artist, Alin Dincă, solistul formație „Trooper”, care a postat pe profilul personal de pe o rețea de socializare următorul mesaj:

„Trei jeguri în vârstă de 16, 17 și 23 de ani au ajuns în arestul poliției din Vaslui dupa ce au violat o femeie de 49 de ani. Și povestea nu se termina aici. Au abandonat victima pe un câmp. Dezbrăcată și legată! A fost găsită acolo trei zile mai târziu. Moartă!

Femeia muncea cu ziua prin sat. În data de 6 martie lucrase la magazinul din localitate. La ieșirea din magazin a fost luată cu forța de cei trei. Știu. Tâmpiții or să-mi spună și acum că poate era femeia îmbrăcată provocator, poate a zis ceva, poate a respirat, poate s-a mișcat în loc să se deplaseze prin teleportare. Alți tâmpiți or să-mi spună că poate cei trei erau beți. Ceea ce pentru mulți români reprezintă o circumstanță atenuantă.

Se întâmplă toate mizeriile astea pentru că în România nu există legi. Practic violul nu este pedepsit. Dacă ai violat, însă fără să mutilezi victima, iei cu suspendare. Dacă o și bați, o torturezi, o omori… poate primești 2, 3 ani. Mâna de polițiști corecți este pur și simplu depășită de toți șpăgarii/ interlopii cu chipiu și uniformă.

Am mers cu mii de mesaje, documente, dosare etc încercând să conving o televiziune de știri să facă o emisiune cu acest subiect. Să încercăm să găsim răspunsuri, soluții, să încercăm să vedem cine este raspunzator pentru nepasarea asta. NICIO TELEVIZIUNE NU A VRUT să intre în subiect! Toate televizunile de știri se bat cu pumnii în piept că salvează lumea, însă nimeni nu a avut curajul să deschidă un subiect grav și real. Nimeni nu are curaj să vorbească. Totul este bine cât timp realizează emisiuni în urma cărora nu este trasă nicio concluzie. Privitorii se aprind, înjură în stângă și în dreapta, însă în final nu există concluzii și soluții. Nu sunt căutate. Nu interesează pe nimeni la acel nivel. În televiziunile de știri se lucrează cu plicul. Ai ceva de spus, plătești și spui. Indiferent că astăzi îl lauzi pe Dragnea, mâine pe Iohannis și peste trei zile pe Ludovic Orban. Cine crede că în televiziunile de știri mai există verticalitate… nasol.

În altă ordine de idei, în 8 martie, în fața Tribunalului București, 50 de femei au protestat împotriva condamnărilor prea blânde primite de violatori și pedofili. Ce să vedeți? Femeile au fost amendate pentru tulburarea ordinii publice. ”

Și nu este prima dată când artistul aduce în prim plan opiniei publice astfel de derapaje ale societăți. Poate că dacă am fi puțin mai responsabili și mai implicați în societatea din care facem parte, cu siguranță astfel de lucruri tragice nu s-ar întâmpla. Dar pentru genul acesta de lucruri trebuie să reamintim că avem nevoie de ceva mai multă implicare din partea oamenilor.

credit foto: YouTube