Cinci parlamentari social-democrați au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede o creștere a  valorii nominale a “bonului de masă“, de la 15,18 lei cât este în prezent la 20 de lei, prin modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, transmite Mediafax.

Cei cinci parlamentari PSD și-au motivat proiectul prin care doresc o creștere a valorii tichetelor de masă pentru angajați prin faptul că valoarea actuală a tichetului nu mai poate acoperi valoarea unei mese de prânz. Aceștia au mai declarată că valoarea bonurilor de masă acordate în România este printre cele mai mici din UE.

„Promovarea acestui act normativ, modificare ce constă în actualizarea valorii nominale a tichetului de masă la valoarea de 20 de lei, este determinată de valoarea actuală a unui tichet de masă de 15.18 lei (înainte de impozare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21.40 lei”, potrivit expunerii de motive.

Conform inițiatorilor proiectului, în România, beneficiază de tichete de masă peste 2.100.000 de angajaţi, aproape jumătate din numărul total al angajaților.

Proiectul a fost depus la Senat, prim for sesizat, decizia finală urmând a fi luată de Camera Deputaţilor.