Noul ministrul al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a afirmat miercuri că Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport a Energiei Termice (RADET) ar putea intra luni în faliment, în condițiile în care instanța de judecată trebuie să se pronunţe în procedura de faliment a RADET. Virgil Popescu a transmis că Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie.

„Mâine (joi – n.r.), la Ministerul Economiei, dar în sediul Ministerului Energiei, vor demara întâlnirile cu toţi producătorii ELCEN. ELCEN e pe primul loc. Eu vreau ca primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni instanţa să declare falimentul RADET. ELCEN este pregătit şi are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureştiului, numai că trebuie să fie pregătită inclusiv Primăria Bucureşti, inclusiv în cazul în care RADET nu mai poate să funcţioneze, declarându-se falimentul cine să cumpere acel agent termic pentru bucureşteni, s-o cumpere primăria direct”,

a afirmat Virgil Popescu, miercuri, la evenimentul preluării mandatului de la Ministerul Energiei.

În replică la avertismentul dat de ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că noul ministru al Energiei este incompetent după ce a afirmat că RADET ar putea intra în faliment luni, subliniind totodată că Virgil Popescu ar fi trebuit să citească legislaţia înainte să lanseze astfel de declaraţii.

A ieşit noul ministru al Energiei (Virgil Popescu, n.r.) lângă noul premier să-i sperie pe bucureşteni că vor rămâne fără apă caldă şi căldură, anunţând de la nivelul de ministru politic că luni RADET va intra în faliment. Stau şi mă întreb în ce ţară trăim în care un ministru numit politic ştie ce va face justiţia, cum se va înfăptui justiţia luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent şi repetent: în cazul în care RADET intră în faliment, automat intră şi ELCEN în faliment care – poate nu a aflat, îl informez eu – este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest domn ministru să citească legislaţia, reglementările, să se informeze şi pe urmă să facă declaraţii ce din coadă o să sune”,

a declarat, potrivit Mediafax, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că, indiferent de situaţia juridico-financiară a RADET şi Elcen, nu se va întrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în Bucureşti, în condițiile în care RADET are asigurat întreg combustibilul necesar pentru această iarnă, după ce ELCEN a negociat cu ROMGAZ cantităţile necesare.

Foto:romaniatv.net