Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, legat de ambuteiajele din București, că este normal să existe congestie în trafic, în condițiile în care Bucureştiul este construit pentru un milion de locuitori. Firea a mai susținut că cifrele neoficiale arată că sunt peste 4 milioane de locuitori în București însă se declară convinsă că de la 1 ianuarile, odată cu intrarea în vigoare a vignetei „Oxigen”, traficul în oraș va fi îmbunătățit.

„În Bucureşti sunt din ce în ce mai multe maşini personale, este un oraş construit pentru un milion de locuitori, sunt 2,2 milioane de locuitori oficial, iar neoficial suntem peste 4 milioane de locuitori. Este normal să fie congestie în trafic, cea care ne încurcă pe toţi. (…) Sunt convinsă că de la 1 ianuarie, taxa, vinieta <<Oxigen>> va da anumite roade şi în ceea ce priveşte lupta cu poluarea, dar şi cu congestia”,

a declarat, potrivit Mediafax, Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a declarat că a făcut apel la dezvoltatorii imobiliari să aibă în vedere de fiecare dată la construirea, spre exemplu, a unui ansamblu de locuinţe, să aibă obligatoriu şi locuri de parcare.

Gabriela Firea a amintit  că în acest moment sunt în execuție câteva lucrări de infrastructură, precum Pasajul Doamna Ghica, lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză sau Prelungirea Ghencea, proiecte ce, odată finalizate, vor contribui la descongestionarea traficului din București.

Foto: Mediafax