Fostul șef SRI, George Maior, este citat pentru vineri, 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul șef al Serviciului Român de Informații fiind citat anterior pe 23 iulie și pe 23 mai, dar neprezentându-se.

Surse judiciare au precizat că pe 23 iulie George Maior a motivat că are alt eveniment, iar pe 23 mai, a invocat motive care țin de sănătatea sa.

Reamintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a dat încă niciun răspuns scrisorii de rechemare din partea MAE a lui George Maior, despre care, în contextul summitului UE de la Sibiu, declara că va lua o decizie după încheierea acestui summit.

„Am văzut această scrisoare şi, imediat după ce terminăm cu summitul, voi lua o decizie în această chestiune”,

a spus Iohannis în 8 mai 2019.

Ministrul Afacerilor Externe de la acea dată, Teodor Meleșcanu, a trimis la Cotroceni o solicitarea privind rechemarea lui George Maior, cerută în repetate rânduri de președintele PSD Liviu Dragnea, și de cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Foto: digi24