Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF), Sorin Blejnar, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În primă instanţă, Sorin Blejnar a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, iar în urma recursului, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anunțat, marţi,o reducere de un an a pedepsei, dupa cum informa facebook.com/StiriGazetaRomana.

„Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, de la 6 ani închisoare la 5 ani închisoare. Reduce durata pedepsei complementare aplicată inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

Fostul șel al ANAF a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în luna decembrie a anului 2016. Acesta a fost acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

Potrivit procurorilor DNA, “în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

Sorin Blejnar a catalogat sentința dată de Curtea de Apel ca fiind una nedreată, dată prin ignorarea probelor pe care acesta le-a depus la dosar.

Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă şi pentru fabricarea de probe. Nu avem ce să comentăm, justiţia aşa a considerat. Eu consider că este nedreaptă, nu avem ce să facem. E o surpriză neplăcută cu implicaţii asupra mea, asupra familiei şi asupra cunoscuţilor”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Blejnar.

Foto:Agerpres