Speranţa Cliseru, consilierul pe probleme de mobilitate şi infrastructură al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a demisionat din funcţie, potrivit Mediafax care citează surse din cadrul Primăriei Capitalei.

Speranța Cliseru a fost împlicată în scandalul legat de protestul din 10 august 2018. La acel moment, Cliseru ocupa funcția de  prefect al Capitalei și a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul desfășurat în Piaţa Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susţinut că Speranța Cliseru a dat ordinul în jurul orei 23.30 ca jandarmii să intervină în forţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

Considerată o apropiată a familiei Pandele-Firea,  Speranța Cliseru a fost învestită în postul de consilier al primarului general în luna ianuarie 2019, după ce mandatul de Prefect al Capitalei încetase în luna decembrie.

Foto:Agerpres