Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, profesorul Gheorghe Ţarălungă, a fost condamnat în cursul zilei de miercuri, 8 ianuarie a.c., printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Constanţa, la opt ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, informează Agerpres.

În acelaşi dosar, studentul Evangelos Faloutsos a fost condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare.

Conform sursei citate, sentinţa pe scurt pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa este următoarea:

„În baza art. 421, pct. 1, lit. b CPP, Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Faloutsos Evangelos împotriva sentinţei penale nr. 78/21.02.2017 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 1081/118/2015. (…) Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). În baza art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g CP, Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g CP – constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. (…) Definitivă.”

Conform procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Constanţa, citați de Agerpres, în ianuarie 2015, inculpatul Ţarălungă, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, „a primit de la zece studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 de euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene”. La sfârşitul aceleiaşi luni, „pentru acelaşi motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 200 de euro”, potrivit anchetatorilor, fiind totodată organizată acţiunea de prindere în flagrant.

credit foto: Bzi