Fermierii români din Transilvania care au depus eforturi pentru dezvoltarea agriculturii din țara noastră vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture și PRIA Gala Fermierilor Români din Transilvania, acesta fiind un eveniment important pentru domeniul agriculturii și în același timp reprezintă o platformă unde se pot dezbate problemele actuale din domeniu și nu numai, între fermieri, autorități, dar și acele companii care își desfășoară activitatea în acest sector.

Acest eveniment dedicat agriculturii va avea loc în acest an, pe data de 8 mai, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Napoca, sala Viena. Evenimentul este organizat de PRIAevents și va începe de la ora 9.30. Conform site-ului oficial al Conferinței, evenimentul este dedicat pentru toți acei fermieri ce au depus eforturi pentru a putea dezvolta agricultura:

„În cadrul acesteia vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit multă muncă, resurse și experiența lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE. Au investit cunoștințe și energie pentru agricultura românească – motor extrem de important al economiei țării noastre. De asemenea, vom recunoaște meritele cercetătorilor și al celor care au avut un aport important pentru agricultura noastră”.

Un exemplu bun și eficient dat în acest sens este faptul că țara noastră ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană ca producător apicol. De asemenea, în anul 2017, in urma rezultatelor publicate la sfârșitul lunii mai, țara noastră a fost desemnată principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană. De altfel tot în cadrul conferinței se vor discuta și aspecte legale care țin de agricultură și subvenționarea acesteia de către statul român prin intermediul fondurilor europene și mai mult decât atât:

„Fermierii acordă importanță maximă acestei teme pentru că este important să contribuim și noi la viitoarele prevederi deoarece agricultura noastră ocupă un rol important pentru România. Astfel, Ministrul Agriculturii împreună cu fermierii ar trebui să stabilească ce este mai bine pentru România și să obținem astfel rezultate mai bune și simplificarea PAC (Politici Agricole Comune), poate creșterea subvențiilor pentru fermierii români, și mai multe fonduri europene”.

Persoanele interesate de acest eveniment și care vor să participe se pot înscrie pe site-ul oficial al evenimentului pentru a lua parte la această Conferință.