Una dintre cele mai importante expoziții în aer liber va avea loc la Sibiu, în perioada 18 aprilie – 16 mai. Aceasta se va desfășura pe strada pietonală Nicolae Bălcescu din municipilul Sibiu. În cadrul acestui eveniment se va realiza o expoziție a unui număr de 28 de fotografii de mari dimensiuni. Ba mai mult decât atât genul acesta de eveniment este realizat pentru a celebra Președenția României la Consiliul Uniunii Europene.

Expoziția va avea loc înainte de Summitul Uniunii Europene, având în vedere că acesta se va desfășura pe data de 9 mai, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor. În fotografiile expuse la acest eveniment care va începe pe data de 18 aprilie sunt reprezentate imagini din tările membre Uniunii Europene. Ba mai mult decât atât în comunicatul remis de organizatori, citat de Agerpres, se arată:

„Pentru a celebra Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, Forumul Cultural Austriac Bucureşti în colaborare cu EUNIC România (Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din UE), Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Primăria Sibiu prezintă ‘Another Europe / O altă Europă’, expoziţie de fotografii de mari dimensiuni în aer liber. Această incursiune inedită în diversitatea culturală a continentului nostru este organizată cu ocazia Summitului şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor membre ale Uniunii Europene, ce va fi găzduit de Sibiu. Expoziţia va putea fi vizitată gratuit în perioada 18 aprilie – 16 mai 2019, pe artera pietonală Nicolae Bălcescu din Sibiu”

Denumită „Another Europe/O altă Europă”, expoziția are ca scop principal de a aduce în fața privitorilor diferite teme, dar și situații care fac parte din identitatea națională a țărilor membre și nu numai. Iar printre aceste teme veți putea regăsi monumente, locuri și clădiri, precum și aspecte sociale efemere cum sunt: copilăria, teatru, peisaj, familia, amintiti, tradiții, literatură, dar și multe altele.  Potrivit sursei citate, directorul Dorumului Austriac București, Thomas Kloiber, afirmă:

„Sibiul este, în sine, o expresie a diversităţii europene. Acest oraş este locul de întâlnire al atâtor comunităţi etnice şi influenţe culturale, un spaţiu în care patrimoniul arhitectural şi istoria dialoghează cu spiritul tânăr, cu ceea ce înseamnă viitor în artă. Nu este, aşadar, întâmplător că Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007 şi, cu atât mai puţin, că el va fi gazda Summitului UE din 9 mai. Tocmai această combinaţie între context şi spaţiu adaugă noi sensuri fotografiilor din ‘Another Europe / O altă Europă’, pe care vă invităm să le vedeţi începând cu data de 18 aprilie. Sibiul este cadrul cel mai nimerit pentru această expoziţie şi suntem onoraţi să o putem prezenta în acest oraş”.

Totodată printre artiștii care își vor expune fotografiile la acest eveniment se numără Jean Back (Luxemburg), Gerry Balfe Smith (Irlanda), Jelena Blagović (Croaţia), Paulo Catrica (Portugalia) Emil Danailov (Bulgaria), Joanna Demarco (Malta), Alvaro Deprit (Spania), Tamas Dezso (Ungaria), Jeanette Hagglund (Suedia), Nina Korhonen (Finlanda), Astrid Kruse Jensen (Danemarca), Petra Lajdova (Slovacia), Marketa Luskacova (Republica Cehă), Marlot & Chopard (Franţa), Adam Panczuk (Polonia), Klaus Pichler (Austria) Romualdas Požerskis (Lituania), Birgit Püve (Estonia), Simon Roberts (Regatul Unit), Oana Stoian (România), George Tatakis (Grecia), Andrej Tarfila (Slovenia), Andreas Trogisch (Germania), Thodoris Tzalavras (Cipru), Iveta Vaivode (Letonia), Els van den Meersch (Belgia), Massimo Vitali (Italia), Henk Wildschut (Olanda).

credit foto: leviathan.ro