Europarlamentarul PSD Cristian Terheş răspunde apelului făcut de Alexandru Cumpănaşu cu privire la modul în care au fost făcute verificările de către Comisia Europeană cu privire la implementarea serviciului unic de urgență 112 în România, precum și EUROPOL cu privire la situația traficului de persoane, considerând că „fără o cerere pe piața vestică nu ar exista oferta din est”.

Apelul lui Alexandru Cumpănaşu, ca forurile europene sp analizeze atât modul în care au acţionat autorităţile române – inclusiv STS – în cazul Caracal, cât şi situaţia traficului de persoane din România către vestul UE, precum şi ignorarea de către autorităţile din vestul Europei a traficării minorilor din România, este binevenit şi mă raliez acestei iniţiative.

1. Voi solicita, în acest sens, din poziţia de europarlamentar clarificări Comisiei Europene cu privire la modul în care a verificat implementarea sistemului 112 din România.

Comisia Europeană va trebui să pună la dispoziţia publicului ÎNTREAGA documentaţie în baza căreia a decis în 2009 că România a îndeplinit standardele europene în privinţa localizării apelurilor la 112.

„Comisia Europeană a decis, joi, închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgenţă 112, după ce Bucureştiul a confirmat că serviciile de urgenţă au în prezent acces la informaţia de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru TOATE APELURILE”, cita Mediafax în 2009.
https://www.mediafax.ro/…/procedura-de-infringement-impotri…

2. Voi solicita, de asemenea, clarificări EUROPOL cu privire atât la situaţia traficului de fiinţe umane din România către vestul UE, cât şi la modul cum EUROPOL colaborează cu autorităţile româneşti în vederea extirpării acestor reţele de traficanţi.

Raportul EUROPOL arată că România este una dintre principalele ţări care furnizează victime ale traficului de fiinţe umane, prin urmare va trebui să aflăm ce au făcut instituţiile europene pentru a opri acest abuz.

3. Voi eleva subiectul traficului de fiinţe umane din România catre vestul UE atât în Comisia LIBE, cât şi în discuţii cu oficiali europeni.

Traficul de fiinţe umane este, dincolo de o infracţiune, un abuz şi o violare a drepturilor fundamentale şi a demnităţii umane. Grav este că tocmai respectarea şi garantarea acestor drepturi fundamentale ale omului au fost ignorate de birocraţii de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifică justiţia din România şi atât au lăudat-o şi pudrat-o că România e împânzită de reţele de trafic de fiinţe umane care răpesc şi trafichează copii.

Fără o cerere pe piaţa vestică nu ar exista oferta din est, din acest motiv atât instituţiile europene, cât şi cele româneşti trebuie să dea socoteală pentru ce au făcut ori nu au făcut în vederea extirpării clanurilor şi reţelelor de trafic transfrontalier din România.

a scris Cristian Terheş pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Alexandru Cumpănaşu a făcut un apel către toți europarlamentarii și oficialii instituțiilor europene să ia măsuri drastice și concrete în ce privește traficul de persoane pe teritoriul UE și să verifice modul în care a fost implementat numărului unic de urgență 112, în România.

„APEL CĂTRE: TOŢI EUROPARLAMENTARII ROMÂNI ŞI STRĂINI, PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN, PREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE, COMISIA PENTRU JUSTIŢIE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN pentru discutarea şi analizarea situaţiei tragediei Alexandrei: Analizarea modului în care au acţionat autorităţile inclusiv STS, situaţia traficului de persoane din România în UE, Ignorarea de către autorităţile din statele UE faţă de traficarea copiilor din România.
Dragi prieteni VINA pt reţelele căreia i-a căzut victimă şi Alexandra nu o poartă doar ticăloşii din instituţiile din România care tolerează şi unii chiar participă la aceste violuri şi crime odioase împreună cu clanurile interlope dar şi ŢĂRILE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ şi nu numai pt TOLERAREA acestor clanuri în ţări precum Italia, Spania etc. De ce? Pt că cetăţenii lor sunt <<BENEFICIARI>> şi pt că prostituţia este legalizată acolo? Fiecare femeie este liberă să facă ce vrea cu corpul ei DE BUNĂ VOIE. Dar oare autorităţile europene cât îşi fac treaba să cerceteze care fete sunt obligate sau răpite şi forţate şi câte sunt de bună voie????!!!. Alexandra este îngerul care va declanşa un tsunami european al complicităţii europenilor la drama fetelor din România racolate prin santaj, presiune, bani, răpite”,

scrie Alexandru Cumpănaşu.