Atât jurnaliștii din România, cât și cei din străinătate cu cetățenie română se pot înscrie la o nouă ediție a programului „Bursa pentru Excelență în Jurnalism”. Câștigătorii vor fi selectați de către un juriu independent și vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro. Data până la care se pot înscrie cei care doresc să participe la acest program este 6 martie, iar tema ediției din acest an este „Libertate”.

Pentru obținerea acestei burse se pot înscrie în competiție concurenți din Bosnia-Herzegovina, Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România și Serbia. Două dintre cele mai importante criterii de participare fac referire la faptul că jurnalistul care dorește să intre în competiție trebuie să aibă permisiunea publicației unde lucrează și de asemenea trebuie să cunoască și să vorbească fluent limba engleză.

Astfel că din țările participante vor fi aleși zece jurnaliști prin intermediul competiției deschise. În urma competiției vor primi sprijin profesional și finanțare pentru a putea redacta un material cu un subiect de impact, atât pe plan regional, cât și în plan european. Balkan Insight va publica toate investigațiile ce vor rezulta în urma acestui program „Bursa pentru Excelență în Jurnalism”. Balkan Insight este, de fapt, principala publicație a organizației regionale ce se ocupă de acest proiect.

Iar organizația regională este nimeni alta decât Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), cea care deține publicația mai sus amintită, dar și alte publicații internaționale. Ba mai mult decât atât dacă aveți aspirații pentru o astfel de bursă puteți găsi informații pe site-ul oficial al celor de la BIRN.

Aici veți putea găsi o listă detaliată a criteriilor, cât și detalii privind structura articolelor cu care doriți să vă scrieți în concurs. Și pentru că ultima dată la care vă puteți înscrie este foarte importantă reamintim că acest lucru se poate întâmpla până pe 6 martie, anul în curs.