Municipalitatea a stabilit data de la care se va începe ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

„Începem ridicarea maşinilor în mai puţin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locaţii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, şi cealaltă pe bulevardul Timişoarei”,

au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Poliţiei Locale Bucureşti.

Ce prevede proiectul votat în Consiliul General la începutul acestei veri:

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”,

se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive elaborate de primarul general Gabriela Firea, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este necesară pentru a fluidiza traficul rutier:

„Pentru a se putea interveni eficient în cazul staționării neregulamentare, mai ales în cazurile în care se stânjenește circulația mijloacelor de transport public sau alternativ sau când se îngreunează operațiunile de salubrizare sau deszăpezire, este necesară demararea efectuării activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar”.

Conform regulamentului propus, tarifele de ridicare sunt următoarele:

  • 200 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t, inclusiv;
  • 270 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t.

Tarifele de transport sunt:

  • 150 de lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t, inclusiv;
  • 200 de lei, pentur vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t.

În ceea ce privește depozitarea mașinii, tariful perceput este de 150 lei/zi. Perioada de depozitare se calculează din momentul depozitării efective a vehiculului, pe intervale de 24 de ore, nefracționat.

Plata tuturor acestor tarife se efectuează direct către operator.

Sursa: PMB