În urma plecării ca judecător la CCR a lui Gheorghe Stan care ocupa funcția de procuror-șef al SIIJ, CSM a publicat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi.

În aceste condiții, astăzi, plenul CSM va decide cine o va înlocui pe Adina Florea, actualul procuror-șef adjunct al structurii, anunță Realitatea Tv.

Update: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit marţi, 4 iunie, pe procurorul Nicolae Marin în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în locul Adinei Florea. Procurorul a fost unul dintre cei care au depus plângeri la Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, alături de Iorda Moraru şi Ţuluş, după episodul cu supunerea procurorilor din subordine la testul poligraf.