Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) a anunțat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie. Actualul procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Adina Florea a fost admisă alături de Sorin Eugen Iasinovschi.

Poziția de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a rămas vacantă după ce, la începutul lunii mai, procurorul Gheorghe Stan a fost propus de PSD pentru funcția de judecător la Curtea Constituţională a României(CCR) unde urma să îl înlocuiască pe Ştefan Minea.

Conform anunțului CSM, în timp ce Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi au fost declarați admiși, procurorul Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respins, motivul invocat fiind “lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror“.

Foto:Rador