Președintele  Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a decis să nu își mai depună dosarul pentru un nou mandat la ÎCCJ, explicând această decizie prin faptul că a obosit din cauza asalturilor la care e supusă ÎCCJ, iar de rămas a rămas să își ducă mandatul până la capăt pentru că a dorit să le arate celor care o doreau plecată că va face acest pas atunci când vrea ea, dorind de acum înainte să trăiască printre oameni obișnuiți.

“Tot asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut să mă gândesc dacă merită să mai duc la capăt mandatul. Mi-am spus că da, merită să continui să arăt că plec când vreau eu, nu când vor alții. Nu m-am gândit dacă este sau nu corect concursul pentru că decizia mea era deja luată! In calitate de președinte al ÎCCJ, din păcate, trebuie să relaționez cu persoane din afara sistemului de justiție și din afara ÎCCJ. Ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit m-a făcut să-mi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obișnuiți cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație`”

A declarat Tarcea.

Singura candidatură depusă pentru funcția de președinte al ICCJ este cea a judecătorul Corina Corbu, care în trecut a fost acuzată de procurorii DNA de favorizarea infractorului (infractor achitat) în dosarul instrumentat împotriva judecătoarelor Iuliana Pușoiu și Gabriela Bârsan. Patru ani mai târziu toți au fost achitați de 8 judecători, 3 la fond și 5 în recurs