Disputa dintre consilierii PNL/USR și primarul Gabriela Firea pe tema companiilor municipale continuă. Marți, consilierul municipal USR Roxana Wring a anunțat că a depus o sesizare la Comisia Europeană cu privire la „ajutorul de stat ilegal” acordat de către Primăria Capitalei celor 22 de companii municipale.

Deși în luna noiembrie 2018 Curtea de Apel Bucuresti a decis că cele 22 companii municipale au fost inființate ilegal de administrația Firea, PMB a recurs la căi extraordinare de atac, cerând o revizuire a deciziei Curții de Apel București. În data de 13 februarie, Curtea de Apel a respins solicitarea, menținând, decizia inițială potrivit cărei  companiile municipale au fost inființate ilegal.

În acest context, consilierul municipal USR, Roxana Wring acuză faptul că cele 22 companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani care au fost folosiți pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare.

  1.  Au primit împrumuturi fără dobândă și fără garanții.
  2.  Au beneficiat de majorări de capital social din bani publici.
  3. Au primit contracte și lucrări prin încredințare directă.

“Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare. În plus față de aceste sume, companiile au primit și contracte în condiții necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredințat contractele a fost pentru a justifica existența acestor companii.” se arată în anunțul publicat de Roxana Wring pe facebook.

Consilierul USR acuză totodată faptul că ”companiile municipale toacă bani nestingherite și dau salarii nemeritate unor cohorte de clienți politici ai Gabrielei Firea și ai PSD” în condițiile în care conform deciziei Curții de Apel București, acestea au fost declarate ilegale.