După ce au fost găsite aproximativ 140 de radiografii în vestiarele a trei ortopezi, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a demarat o anchetă. Se specifică faptul că aceste radiografii aparțineau unor pacienți tratați în perioada 2015-2019. Toate aceste radiografii au fost găsite după ce IPJ Olt a cerut o anumită radiografie pentru a face câteva cercetări într-un dosar.

Comisia de anchetă a spitalului a fost constituită din directorul medical, directorul administrativ, dar și șeful serviciului juridic din cadrul Spitalului Județean Slatina.  Managerul unității sanitare, Cătălin Rotea a afirmat pentru Mediafax că s-a înființat o comisie internă pentru a putea căuta radiografia cerută de către polițiști. În urma căutărilor comisia internă a spitalului a găsit la secția de Ortopedie în vestiarele a trei medici circa 140 de radiografii, care aparțineau pacienților tratați în perioada 2015-2019.

Conform primelor verificări în vestiare s-au găsit radiografii care nu aparțineau  în totalitate acelor medici, ci a altor medici din unitatea sanitară. Ba mai mult decât atât unul dintre medicii ortopezi, care nu se afla la serviciu a sunat la 112, după ce a aflat și a înțeles că cineva i-a spart vestiarul. Prin urmare în timp ce comisia internă își desfășura ancheta, la spital au ajuns și polițiștii.

Având în vedere spusele conducerii spitalului, acești medici nu aveau voie să țină respectivele radiografii în vestiare și de aceea se va întruni comisia de disciplină. Iar cei trei medici vor fi chemați pentru a aduce lămuriri cu privire la ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, Cătălin Rotea, managerul Spitalului de Urgență Slatina a declarat:

„Motivul pentru care aceste radiografii erau în vestiare nu-l cunosc, urmează ca respectivii medici ortopezi să dea declaraţii în faţa comisiei de disciplină. După ce comisia va stabili concluziile, vom vedea şi ce măsuri legale putem lua“.

Trebuie avut în vedere că în cadrul spitalului lucrează 7 medici ortopezi, din care cei 3 medici vor fi cercetați disciplinar de către comisie, ca mai apoi rezultatele să se comunice de către managerul spitalului.

credit foto: gazetaoltului.ro