Marți, Comisia juridică din Camera Deputaților a adoptat  cu 13 voturi pentru, două împotrivă şi nouă abţineri, raportul de admitere pentru proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare. Astfel, în urma deciziei luate în Comisia juridică, proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Proiectul este structurat pe următoarele domenii de abilitare care nu fac obiectul legilor organice: Finanţe Publice şi Economie; Administraţie Publică şi Dezvoltare Regională; Afaceri Interne, Muncă şi Protecţie Socială; Comunicaţii şi Societate Informaţională; Sănătate; Cultură şi Identitate Naţională; Agricultură; Dezvoltare Rurală; Transporturi; Fonduri Europene şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege. Ultimul domeniu a fost eliminat de Comisia juridică a Camerei.

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare a fost votat în Senat în 3 iunie, astfel, votul final va fi dat de Camera Deputaților.

Foto:Mediafax