Medicii unei clinici de înfrumusețare din București au fost reclamați la Poliție de către Colegiul Medicilor din Suceava pentru că ar practica medicina într-un coafor din Suceava. Servicii medicale, precum cele de tipul injectării pomeților sau a buzelor cu acid hialuronic, au fost acordate de către medicii unei clinici de înfrumusețare într-un spațiu neadecvat pentru astfel de practici.

Campania de publicitate pe care a desfășurat-o Clinica Swiss – EstetiX din București în mediul online a făcut ca reprezentanții Colegiului Medicilor din Suceava să reclame la Poliție practicile nelegale realizate de aceștia. Mai exact medicii din cadrul clinicii ofereau servicii de înfrumusețare, lipoliză, de ștergere a ridurilor, dar și de mărire a buzelor cu acid hialuronic într-un coafor din Suceava, denumit Beauty Boutique.

Unul dintre reporterii „Adevărul” a insistat să afle detalii despre această situație, și mai ales dacă aceste practici sunt posibile într-un astfel de spațiu neadecvat pentru desfășurarea unor astfel de servicii medicale. Contactați de reporterul sub acoperire, reprezentanții salonului din Suceava au afirmat că medicii respectivei clinici vor ajunge în Suceava pe data de 25 februarie. Cu toate acestea numele medicilor si locul unde aceștia vor realiza serviciile se vor comunica ulterior printr-un sms, după ce în prealabil doritorii se vor programa.

Însă reprezentanții coaforului fac precizarea că ei pun la dispoziția medicilor doar spațiul. De altfel se precizează că nu se fac intervenții chirurgicale, doar acele servicii menționate mai sus. Președintele Colegiului Medicilor din Suceava acuză această clinică de „practici nelegale” și de asemenea mai spune că astfel de servicii se pot realiza numai dacă sunt avizate conform legislației în vigoare.

De asemenea practicarea medicinei se poate face numai în spațiile autorizate de către Ministerul Sănătății sau în cele vizate de către Colegiul Medicilor din România, acestea fiind autorizate și înregistrate de către Direcțiile de Sănătate Publică Județene. Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava explică:

„În aceste condiții, precizăm că nu avem cunoștință despre medicii care vor practica tehnicile medicale descrise în reclame, locația aferentă (care trebuie, de asemenea, să dețină avize/autorizații), precum și îndeplinirea tuturor condițiilor necesare desfășurării unei activități medicale. Totodată, vă mai aducem la cunoștință că au remis o sesizare și către Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, privind practica nelegală, conf. art. 392 al. 2 din Legea nr. 95/2006, republicată”.

Mediul online aduce, însă, în prim plan campania de promovare a clinicii Swiss – EstetiX, campanie prin care aflăm faptul că reprezentanții acesteia vor fi prezenți în Timișoara și Arad pe data de 19 februarie, respectiv 20 februarie. Iar la e-mailul formulat de către reporterul „Adevărul” pe date de 14 februarie și trimis reprezentanților clinicii nu s-a primit nici un răspuns. Cu alte cuvinte, dacă vă doriți servicii medicale de genul acesta, ar trebui să vă adresați doar acelor medici ce vă pot oferi garanții și își desfășoară activitatea într-un spațiu autorizat.

credit foto: adevărul.ro