Cei doi polițiști care au asistat impasibili în Galați la drama unei minore care era plină de sânge în stradă vor fi cercetați disciplinar, anunță IPJ Galați.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică ), declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”

se precizează în informarea publică.

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, susține că a cerut măsuri de urgență, la Galați, precizând că așteaptă transparență și profesionalism şi în acest caz, iar cei care nu înțeleg vor pleca acasă.

“„Am început ziua cu o videoconferinţă cu şefii de inspectorate din teritoriu, pentru a trece în revista situaţia operativă şi priorităţile săptămânii, urmând ca tipul acesta de întâlniri săptămânale să capete un caracter permanent.

În ceea ce priveşte cazul de la Galaţi, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întamplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie traşi la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situaţii să se repete vreodată, atitudinea politiştilor implicaţi fiind inadmisibilă.

Am cerut fiecărui inspector şef de poliţie ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activităţii Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central.

Aştept transparenţă, onestitate şi corectitudine, iar cei care nu înţeleg importanţa şi responsabilitatea funcţiei vor trebui să plece.

Acţiunile dispuse săptămâna trecută pe linia transportului ilicit de persoane continuă şi în aceste zile şi primele rezultate încep deja să apară.

Am fixat, de asemenea, obiective precise pentru structurile în legătură cu începerea anului şcolar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranţă, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliţiei Române.

Onoare şi Patrie!”

a transmis Mihai Fifor.

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au intervenit şi au chemat o ambulanţă care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri. Surse medicale au precizat că fata ar fi fost victima unui viol.