În perioada 9 – 18 mai, atât la București, cât și la Sibiu se va desfășura cea de-a 26-a ediție a EUROPAfest, unde vor participa mai mult de 300 de muzicieni din 31 de țări. Acesta este singurul festival din Europa care aduce laolaltă muzica jazz, blues, pop, conform comunicatului de presa al organizatorilor. În acest an, sloganul festivalului este: „It’s all about live quality music!”.

Evenimentul de deschidere va avea loc pe data de 9 mai pe scena Teatrului Odeon, de la ora 19.00 unde va avea loc un concert de jazz. Concertul fiind susținut de către Dan Papirany Trio și având muzicieni din Australia, Israel, Noua Zeelandă, dar și Gabriele Agosta din Italia. Totodată în capitală, în perioada 11 – 18 mai va avea loc și Bucharest International Jazz Competition.

Iar începând cu data de 13 mai și până pe 17 mai, de la ora 19.00, la Sala Dalles va avea loc zilnic câte un concert de jazz care va aduce importante nume de pe scenele internaționale din SUA, Canada, Europa, America de Sud și Asia. De asemenea spectatorii pot asculta 16 trupe din 13 țări, iar intrarea la un concert este de 49 de lei.

Ba mai mult decât atât în aceeași perioadă are loc și cea de-a 25-a ediție a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Acest eveniment va reuni mai mult de 60 de violoniști din 24 de țări, care vor concerta în fața unui juriu alcătuit din profesioniști internaționali, pentru premiile care au o valoare de 10.000 euro.

Prin urmare, în limita locurilor disponibile elevii și studenții pot participa gratuit la acest eveniment. Totodată în perioada 10 – 17 mai vor avea loc concertele after-hours, în fiecare seară de la ora 20.00 la cafeneaua Hotelului Ibis Gara de Nord. Prețul biletelor pentru un astfel de concert este de 49 lei.

La Sibiu vor avea loc concerte simfonice pe scena Sălii Thalia în perioada 9 – 18 mai. Bineînțeles unul dintre cele mai importante evenimente este Best World Violinists, unde cei mai buni violoniști vor cânta alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Urmând ca pe 18 mai festivalul să se încheie cu Gala EUROPAfest. În cadrul acesteia vor evolua cele mai bune trupe, cei mai buni violoniști și totodată vor fi premiați câștigătorii concursurilor, din cadrul festivalului.

Pentru mai multe informații legate de festivalul EUROPAfest ediția 2019 puteți consulta pagina de internet a organizatorilor.