Pentru ediția din acest an programul „Rabla pentru electrocasnice” s-a extins, având în vedere că de acum puteți achiziționa cu ajutorul voucherelor mașini de spălat vase, dar și televizoare. După ce ghidul de finanțare al programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost modificat și i s-au adus completări, acesta arată că pe lângă categoriile deja existente, persoanele fizice își pot achiziționa televizoare și mașini de spălat vase. De altfel, potrivit unui comunicat de presă, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a afirmat:

„Aşa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediţii a programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediţiei din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare”.

De asemenea valoarea voucherelor va fi în funcție de produsul electrocasnic pe care doriți să-l achiziționați. Totodată lista produselor pentru care le puteți cumpără prin voucherele puse la dispoziție în cadrul programului, în cazul în care dați la schimb produsul vostru electrocasnic vechi și uzat, se împarte astfel:

  • pentru mașinile de spălat rufe cu eficiență energetică A++ voucherul va fi de 200 de lei;
  • pentru mașinile de spălat rufe încadrate în clasa A+++, voucherul este 300 de lei;
  • în cazul mașinilor de spălat vase de clasă A++ valoarea voucherului va fi de 300 de lei;
  • iar pentru mașinile de spălat vase cu eficiența energetică A+++, voucherul este de 400 de lei;
  • cu o valoare de 400 de lei este și voucherul pentru aparatele de aer condiționat care au o clasă de eficiență A+++/A++;
  • pentru frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, dar și congelatoare cu o eficiență energetică la răcire A++, valoarea este de 300 de lei pentru voucher;
  • iar pentru aceeași categorie de produse de mai sus, dar cu o clasă energetică A+++, voucherul va fi de 400 de lei.

Ba mai mult decât atât în cazul televizoarelor, tot în fucție de clasa energetică, voucherele pot avea o valoare între 200 și 500 de lei. Pentru doritori înscrierea în program se poate face direct la magazin sau online, iar produsul vechi, uzat va fi ridicat în momentul în care produsul nou va fi livrat și va ajunge la destinație.