Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost pus sub acuzare, marți, de către procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pentru infracțiunea de abuz în serviciu în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu.

Tot în cursul zilei de marți, la sediul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție urmează să se prezinte polițiștii Violeta Mirea – soţia fostului şef al Poliţiei Caracal, Vasile Marian și Eugen Țenea, care vor fi puși și ei sub acuzare în dosarul Caracal, potrivit surselor citate.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal și care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție.

Vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunța că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

În acest dosar au avut loc deja audieri.

Alexandru Cumpănașu este de părere că nu este suficientă trimiterea lui în judecată pentru abuz în serviciu, şi, conform plângerii penale depuse, procurorul în cauză ar fi un complice care nu este la prima abatere.

„Procurorul Popescu și ceilalți care sunt audiați la SIIJ sunt audiați pe baza plângerii mele penale. Procurorul își desfășoară activitatea pe baza acestei plângeri. Eu am spus foarte clar în plângere că domnul Popescu este un complice. El nu este la prima abatere de acest gen. Am cinci cazuri de familii care au venit să reclame acest lucru. Cum să îl trimiți în judecată pentru neglijență în serviciu. Omul acesta trebuie să intre la pușcărie pentru ce nu a făcut”,

a spus Cumpănașu la România TV.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea