În ce privește cazul Caracal, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, este de părere că fără lupta lui Alexandru Cumpănaşu, presiunile venite din partea media și ale opiniei publice nu ar fi ieșit nimic la iveală, deoarece fără această tenacitate lucrurile continuau să fie bine ascunse de autorități la fel cum au fost ascunse și până acum de ani de zile, deși erau bine cunoscute. De asemenea, Codrin Ștefănescu critică lentoarea cu care se desfășoară anchetă, considerând că acest lucru este o bătaie de joc din partea anchetatorilor.

„Sunt de admirat curajul si hotărârea lui Alex Cumpănaşu. Vrea să afle adevărul despre tragedia din Caracal şi nu se lasă! Dacă nu era el, chiar nu aflam nimic nici până în ziua de azi. Vă spun sigur! Tenacitatea lui a scos la iveală lucruri absolut oribile şi bine ascunse de către autorităţi de foarte multi ani. Dar devine tot mai enervant modul în care trenează ancheta oficială de mai multe săptămâni. E pur si simplu o bătaie de joc!”,

a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, anunța luni că DIICOT urmează, în cursul acestor zile, să scaneze întreagă curte a Casei Ororilor și gropile acoperite cu beton cu ajutorul unui scaner performant care să releve dacă există ceva îngropat, anchetatorii urmând să facă săpăturile necesare în urma rezultatelor acestor scanări din teren.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, anunță că urmează a fi constituită o echipă independentă de investigație formată din voluntari, foști criminaliști, polițiști și angajați au unor servicii secrete pentru adunarea de probe ce să fie ulterior oferite anchetatorilor pentru a ajuta la grăbirea desfășurării anchetei. De asemenea, Cumpănaşu a solicitat, marti, procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecți în cazurile antetioare de răpiri și proxenetism din Caracal.

„Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecți în cazul din 2012 din Caracal în cazul de răpiri și proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului și a primarului municipiului Caracal nu într-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informații pentru că, practic, dânșii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informații de orice fel care vizează problemele cetățenilor. Înțeleg că domnul procuror șef va transmite procurorului de caz și acolo se va dispune cand vor fi audiați”

a declarat, la ieșirea de la sediul DIICOT, Alexandru Cumpănașu.

Prima asumare politică vine din partea Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, care a declarat că nu a avut nicio legătură cu vreun grup infracţional sau clan interlop din judeţul Olt, însă recunoaște că și politicul este părtaș la vina morală pentru tragedia din Caracal.

„Nici noi PSD şi nici coaliţia nu am făcut mare lucru în acest sens, e şi vina noastră şi eu am recunoscut că e şi vina politicului în tot ce s-a întâmplat astăzi, am recunoscut şi recunosc lucrul acesta. Moral e şi vina noastră morală pentru ce s-a întâmplat la Caracal”,

a declarat Paul Stănescu, luni, înaintea şedinţei CEx PSD de la Parlament.

Foto: Agerpres