Alexandru Cumpănașu susține că va depune o plângere penală împotriva INML, pentru scurgere de date si răspândirea de informaţii false care au intoxicat opinia publică şi o mare parte din mass-media cu privire la rezultatele analizelor pe care familia Alexandrei le-a contestat între timp.

„Este un raport tipic administrativ. Dar din punctul meu de vedere conține sufieciente elemente care să mă pună pe gânduri. L-am citit de trei ori și pot să vă spun câteva aspecte:

1. Nu aveau niciun fel de competențe de a comunica public date despre ceea ce au făcut în cadrul INML. Cu toate acestea au comunicat dând informații false și intoxicând o mare parte din mass-media cu privire la rezultatele pe care știți că le-am contestat.

2. Faptul că în regulamentul lor că nu au pus de a comunica public. Este un lucru grav și am înțeles că și Ministerul Sănătății a sesizat acest lucru. În același timp am observat cronologia pe care am văzut-o cu privire la aceste expertize pe care le-au realizat. Mă pune pe gânduri: ori minte Parchetul, ori mint ei, dar măcăr ei au venit cu un document oficial, de la Parchet încă aștept. Familia, noi, nu am fost informați de nimeni. Adică acest document, devoalează un lucru foarte grav. Dacă DIICOT nu a informat familia cu privire la ce s-a greșit e foarte grav.

Pe baza acestui raport, voi solicita în mod foarte clar, luni, Parchetului General, demararea unei anchete penale cu privire la această comunicare de informații false. S-au scurs informații”,

a spus Alexandru Cumpănașu, conform antena3.

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, detaliază această decizie luată în urma primirii raportului Corpului de control pe care l-a trimis ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la INML.

#112vreausatraiesc. RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL al Ministrului Sănătăţii. În urma solicitării depusă de mine miercuri a rezultat un raport pe care îl fac public în integralitate fiind un document public. Alexandra merită măcar atât respect din partea statului român, să se stabilească ADEVĂRUL despre cine a răpit-o, a violat-o şi a chinuit-o în ultimul hal. Iar pe de altă parte ADEVĂRUL despre bâlbele şi nenorocirile făcute de un stat ticălos (prin o parte din oamenii săi) în această ancheta. Şi fiecare în parte SĂ RĂSPUNDĂ pt greşeli sau complicitate. Voi depune luni şi plângere penală faţă de angajaţii INML care şi-au bătut joc de NOI toţi în această perioadă prin scurgerile de informaţii false pornind de la raportul de astăzi. De ce mi-a fost furnizat mie? Ei bine pt toţi cretinii şi agenţii electorali care în loc să afle adevărul se preocupă să acopere instituţiile şi să mă blocheze le spun atât: EU am fost petentul. Şi AM CERUT să mi se comunice în scris rezultatul la petiţia mea. Mai mult suntem PARTE VĂTĂMATĂ. Aţi înţeles măi lighioane mici cu site-uri şi fb anonime ce executaţi ordine de la clanurile politice şi instituţionale?! P.S.: Raportul este mai complex şi vizează şi aspecte confidenţiale din anchetă pe care NU i le-am cerut doamnei ministru. Însă îi mulţumesc pt rapiditatea cu care a acţionat!!!”,

a scris Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei.