Europarlamentarul S&D Carmen Avram, și fost jurnalist de investigații, reacționează cu privire la dezvăluirile RISE Project la suspiciunile de fraude cu fonduri europene în care este cercetat prezidențiabilul USR Dan Barna, atrăgându-i atenția că ce i se pare lui acum nedrept s-a întâmplat și multor altor oameni „victime colaterale ale campaniei de ură” pe care USR a dus-o în ultimii ani de zile și care a creat uriașe falii în societate din cauza promovării  intoleranței la dreptul de opinie.

„Vi se pare nedrept, dle. Dan Barna? Vă înțeleg perfect. Nedrept a fost şi pentru victimele colaterale ale campaniei de ură pe care ați dus-o atâția ani, intenționat sau nu. Nedrept a fost pentru părinții care, brusc, s-au văzut ironizați gros sau chiar agresați verbal de copiii pe care i-au crescut, pentru că îndrăzneau să aibă altă opinie politică. Nedrept a fost pentru minorii pe care i-aţi învățat cuvinte obscene, de pe plăcuțe suedeze, ca să fiți siguri că vă asigurați electorat pe termen lung. Nedrept a fost pentru jurnaliştii bruscați, scuipați, înjurați, doar pentru că lucrau la televiziuni care nu vă erau pe plac. Nedrept a fost pentru căsniciile distruse după procesele publice pe care le-ați orchestrat, deşi subiecții lor erau doar suspectați, exact ca dvs., şi, ulterior, multe dintre procese s-au încheiat cu verdict nevinovat, fapta nu există. Nedrept a fost pentru prieteniile vechi rupte abrupt şi, probabil, irevocabil, peste noapte, de campania de ură dusă de un sistem pe care l-ați susținut, încurajat şi folosit la maximum, inclusiv în afara României. Nu mă bucur deloc că vi se întâmplă asta. Mă cutremur. Sper însă că măcar acum înţelegeți ce ați creat. Şi că, măcar de-acum, vă veți educa simpatizanții în spiritul pluripartitismului, care e o condiție sine qua non a democrației. La fel şi dreptul la opinie”,

scrie Carmen Avram pe Facebook.

Departamentului pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF) a anunțat joi că a demarat o anchetă cu privire la presupuse fapte de fraudă cu fonduri europene în care a fost implicată  SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă în care a fost acționar până în 2016 candidatul USR la alegerile prezidenţiale Dan Barna.

Într-o postare pe Facebook, Dan Barna solicită DLAF să trimită de urgență documentele anchetei către DNA, considerând că este victima unei represiuni politice nedrepte în care sunt implicați adversarii politici.

Foto: antena3