Incepând cu jumătatea lunii februarie 2019 intră în vigoare noile prevederi și modificări ale Codului Rutier. Astfel că șoferi vor rămâne fără permis în momentul în care vor acumula 25 de puncte amendă și nu ca până zilele trecute la acumularea a 13 puncte amendă.

De asemenea parlamentarii au dorit să micșoreze amenzile pentru șoferii care sunt prinși vorbind la telefon în timp ce se află la volan, dar și pentru acei șoferi surprinși fără centura de singuranță în momentul deplasării cu automobilul.

Alte modificări pe care factorul politic le-a votat se referă la reținerea permisului pe o periadă de 90 de zile pentru acei șoferi teribiliști, agresivi în trafic. Iar pentru șoferii ce sunt implicați și se fac vinovați pentru accidente rutiere, aceștia nu vor mai primi dovada de circulație, iar permisul de conducere le-ar putea fi suspendat pe 3 luni de zile. Modificări noi apar și în cazul acelor șoferi ce sunt nevoiți să schimbe permisul de conducere expirat ori în cazul în care acesta este pierdut sau  s-a deteriorat.

În cazul în care șoferii doresc reînnoirea documentului trebuie să meargă în fața autorităților, în mod obligatoriu,  și să prezinte documentele nu să le trimită prin poștă sau prin e-mail. Iar dacă veți solicita duplicarea permisului auto, încă valabil, nu va mai fi nevoie să prezentați fișa medicală. Nu se mai cere dovadă medicală nici în cazul în care permisul a fost furat sau numele deținătorului permisului auto s-a schimbat între timp.

Pentru cei ce doresc să obțină un duplicat al permisului de conducere, aceștia se pot adresa la Serviciul Permise Auto din Pipera, indiferent din ce zonă a țării provin. Astfel că duplicatul se poate obține în maxim 2 ore de la cererea depusă și după ce în prealabil veți face plata unei taxe.

Cu privire la șoferii ce sunt implicați în accidente care se pot solda cu victime, perioada în care permisul va fi suspendat este de doi ani. Așadar, dragi șoferi conduceți prudent, având în vedere noile modificări ale Codului Rutier și de asemenea starea precară a carosabilului.