Faptul că o bună parte dintre români sunt fanii preparatelor din bucătăria asiatică, în niciun caz nu mai este un secret. Cu toate acestea tot mai multe persoane consumă în mod constant binecunoscuții noodles. Noodles sunt acei tăiței instant, un fel de tăiței chinezești, care în apă se umflă imediat, iar amestecați cu un fel de ulei și un praf, devin cea mai gustoasă cină.

O cină pe care o veți găsi sățioasă și pe care veți cheltui doar un leu sau doi, de cele mai multe ori în funcție de sortiment, dar care vă poate face mult rău. Din păcate acest aliment extrem de nociv poate cauza cancer de stomac, având în vedere exemplul unui tânăr student mort la vârsta de 18 ani din cauza acestui tip de cancer după ce a consumat mai mulți ani tăiței instant. Deși avem senzația de cele mai multe ori că sunt doar niște tăiței trebuie să facem diferența între noodles, tăițeii de pe rafturile magazinelor, și tăițeii realizați în mod tradițional în bucătăriile asiatice.

Chiar dacă tăițeii instant sunt foarte gustoși, ieftini, se gătesc rapid și sunt pe placul copiilor, aceștia sunt și foarte nocivi,  dăunători organismului și se pot compara cu mâncarea de tip fast-food. În acest sens, cercetătorul Braden Kuo de la Spitalul General din Massachusetts a punctat efectele pe care le au tăițeii asupra corpului, imediat după ce sunt consumați.

Care sunt efectele asupra organismului în urma consumului de noodles?

Fiind un lucru extrem de important pentru sănătatea oamenilor, doctorul Braden Kuo a realizat de-a lungul timpului o serie de ecografii abdominale asupra unor pacienți care consumau acest produs. Potrivit doctorului explicația a ceea ce se întâmplă în organism după consum este următoarea:

„Din cauza cantității uriașe de conservant pe care o conțin, tăițeii instant au rămas intacți în sistemul digestiv chiar și după două ore de la ingerare. O perioadă mult mai mare comparativ cu digerarea tăițeilor făcuți în casă, în mod tradițional”.

Ba mai mult decât atât printre efectele asupra organismului se regăsec și următoarele:

  • expunere prelungită la aditivi toxici;
  • crește riscul bolilor cardiace, al accidentului vascuar cerebral și al diabetului de tip 2;
  • conțin controversatul potențiator de gust, glutamat monosodic, nociv sănătății.

Tăițeii subțiri au fost preparați prima dată în Japonia și erau făcuți din făină de orez sau amestec de cereale și se numesc „Ramen”. În prezent acest aliment a devenit un fel de „mâncare globală” și în fiecare zi se consumă aproximativ 270 de milioane de porții, devenind unul dintre cei mai mari dușmani al sănătății organismului.