Pentru că urmează sărbătoarea Paștelui, la sfârșitul lunii aprilie atât angajații de la stat, cât și cei din domeniul privat vor avea parte de o minivacanță. Astfel că minivacanța constă în zile libere de pe data de 26 aprilie, fiind Vinerea Mare, și până pe data de 29 aprilie, fiind cea de-a doua zi de după Paște.

În cazul zilei de vineri (aceasta reprezentând Vinerea Mare) angajați vor fi nevoiți să recupereze orele de muncă prin prelungirea programului de lucru sau să lucreze într-o zi de sâmbătă.

În 2019 românii vor avea dreptul la 15 zile nelucrătoare de sărbătoare legală, conform Codului Muncii, dintre care doar 10 dintre acestea fiind în timpul săptămânii. Bineînțeles salariații care vor lucra în zile de sărbătoare legală vor avea parte de compensații din partea angajatorilor, conform legii în vigoare.

În cazul în care o compensare cu timp liber în următoarele 30 zile nu poate fi acordată, angajații au dreptul la un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază. Angajatorii care nu vor acorda timp liber în zilele nelucrătoare și nici un fel de recompensă sau bonificație, aceștia vor putea risca amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.