Conform unui comunicat al Poliției din Mureș, vinovații care au înlocuit cu plastilină telefoane scumpe comandate online, au fost prinși.

Un bărbat de 29 de ani, din Târgu Mureş, ar fi plasat, online, comenzi de telefoane mobile către societăţi ce comercializează bunuri electronice și electrocasnice, prin furnizarea de date de contact ale unor persoane fictive. 

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că faptele ar fi fost săvârşite în complicitate cu alți doi bărbaţi, ambii în vârstă de 21 de ani, din județul Mureș, angajaţi ai unei firme de curierat din Tîrgu Mureş, prin intermediul cărora ar fi fost livrate coletele.

Din cercetări a reieșit că, ulterior înlocuirii telefoanelor mobile cu plastilină de către bărbatul de 29 de ani, cei doi curieri ar fi returnat coletele, sub pretextul că nu ar fi fost ridicate de către destinatarii acestora”

La data de 5 februarie a.c., anchetatorii au făcut o percheziție în locuința bărbatului de 29 de ani și l-au reținut pentru înșelăciune în formă continuată.

Se arată în comunicatul Poliției Mureș.

Reamintim că acest caz a pornit de la sesizarea unei craiovence care în locul unui telefon iPhone XS MAX 256 GB, pentru care a plătit 6.800 de lei, a primit plastelina.

Sursă foto: poliția română