Judecătorul Cristi Dănileţ este făcut praf de o judecătoare din Cluj, pe o reţea de socializare, după atacurile concertate împotriva Danei Gîrbovan, propunerea premierului pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Judecătoarea Adina Daria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, face apel la trecutul nu chiar ortodox al lui Cristi Dănileţ, după ce acesta a atacat propunerea premierului pentru funcţia de ministru al Justiţiei în persoana Danei Gîrbovan, apreciind că el nu este îndrituit a face critici referitoare la numirea Danei Gîrbovan. Toate atacurile fostului comisar al lui Macovei şi magistrat activist Cristi Dănileţ, cel care a intrat în arhiva secretă a magistraţilor „SIPA”, au efect de bumerag.

„Doamne fereşte de memoria scurtă! Vorbesc aşa, la persoana a doua singular de amorul artei, că dacă ne luăm unii pe alţii la întrebări, fiţi siguri că sunt întrebări destule 😀

Dar când ai fost numit consilier la Macovei din judecător de tribunal, cu cine ai discutat şi când? Nu v-aţi sunat la telefon deloc şi nici nu v-aţi scris, aţi vorbit prin Morse.

Cand ai mintit un tribunal intreg ca ai probleme de familie si ca ai nevoie de concediu de odihna, cand tu mergeai pe sest consilier la Macovei cum a fost? Transparent?

Dar când ai fost revocat din funcţia de membru CSM de peste 1000 de judecători cum a fost?

Dar când te foloseşti de inamicii colegilor tăi, punând troli la Inspecţie pe numele lor, cum e? Te simţi liber şi inamovibil?

Dar când uiţi de arestaţi şi le expiră măsura, cum e? Ai vreo responsabilitate?

Când CCR era bună cu tine şi te repunea în funcţie cu 6-3 cum a fost?

Dar când ţi-ai denunţat cel mai bun prieten la DNA, oferindu-te martor voluntar, cum a fost? Că până una alta Adi Neacşu a fost condamnat cu 5-3. Adică 5 judecatori din 8 ai ÎCCJ au considerat că e nevinovat.

Ce instituţie ai condus până atunci când ai fost pus să inventariezi arhiva SIPA? S-au făcut ceva cursuri de formare înainte sau ai intrat pur şi simplu acolo?

Când UNJR te-a sprijinit în candidatură la CSM cum a fost? Atunci numărai membrii asociaţiei?

Când participi la interviuri la televiziuni obscure cum a fost? Te invitau aşa, că le era drag de tine, nu e aşa?

Când ai minţit judecătorii de la Cluj că toată lumea va vota revocarea doamnelor Baltag şi Oprina cum a fost?

Cum a fost când erai în faţa Curţii de Apel, primind inocent flori de la copii nevinovaţi, în spatele palmitelor galbene #rezist pentru justiţie cum a fost?

Când ai negociat cu un şef de stat numirea unui procuror în funcţia de preşedinte al CSM cum a fost?

Răspuns: Pentru că puteai!

Eu nu formulez 12 întrebări ci mai multe. Pot scrie şi o carte despre cartofii prăjiţi şi primăria domnului Funar.”,

a scris judecătoarea Adina Daria Lupea pe Facebook.

Atacul judecătorului Adina Daria Lupea vine în contextul în care Cristi Dănileţ a susținut că Dana Gîrbovan a contribuit din plin la modificările controversate ale Legilor Justiţiei, procedura sa de desemnare fiind una netransparentă, numirea ei în funcția de ministru fiind o ciudățenie.

„Desemnarea este în urma unei proceduri netransparente. Noi magistraţii nu am ştiut nimic. Personal, eu sunt surprins de negocierile care au loc în forurile unor partide politice cu privire la cariera magistraţilor şi sunt surprins în cel mai neplăcut mod, pentru că doamna Gîrbovan este una dintre cele care au susţinut nişte modificări profund nocive pentru legile justiţiei, mă refer aici la modificările de acum doi ani de zile, o parte din ele s-au şi aprobat anul trecut, prin care s-a adus o atingere gravă independenţei justiţiei, modificări care au fost criticate de forurile europene şi totuşi, modificări pe care doamna Gîrbovan le-a susţinut. Deci cumva este o ciudăţenie să numeşti în funcţia de ministru o persoană care a contestat obligaţii internaţionale pe care România le are de îndeplinit”,

a declarat Dănileţ.

De asemenea, judecătorul activist Cristi Dănileț a afirmat că Dana Gîrbovan nu poate ocupa funcția de ministru al Justitiei datorită faptului că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale, un magistrat nu poate fi ministru și că aceeași decizie stabilește că magistratul în funcție nu poate fi nici secretar de stat. Pentru a elimina această problemă, Dana Gîrbovan anunţa în această dimineaţă că a demisionat din toate funcţiile pe care le deţinea.