Ministerul Afacerilor Interne anunţa, în cursul nopţii de 30 spre 31 octombrie 2015, că 27 de persoane au murit şi 162 de persoane au fost spitalizate, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Răniţii au fost transportaţi la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, „Sf. Pantelimon”, Judeţean Ilfov, „Sf. Ioan”, „Bagdasar-Arseni”, Municipal, Colţea, „Marie Curie” şi „Grigore Alexandrescu”.

Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate ulterior la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia.

În 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64.

Procesul în care sunt judecați cei care sunt considerați vinovați de tragedia de la Colectiv nu a trecut nici măcar în primă instanță, conform Antena3.

O plângere penală a fost formulată de grupul civic Reset pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, în urma noilor filmări apărute la patru ani după tragedia de la Colectiv și care surprind organizarea ce pare haotică a primului echipaj sosit la fața locului.

Ministrul propus la Interne, Marcel Vela, anunţă că va face anchetă pentru a stabili dacă salvatorii au intervenit conform procedurilor în noaptea tragediei din clubul Colectiv.

Preoţii de la Arhiepiscopia Bucureşti vor face o slujbă de pomenire, iar diseară se va organiza un marş în Capitală în memoria victimelor.