Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunţă că, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţe sunt disponibile 31.748 de locuri de muncă.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.284), agent de securitate (1.252), ucenic (1.263), lucrător comercial (1.151), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.057), lăcătuş mecanic (872), vânzător (767), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (760), manipulant mărfuri (719), confecţioner-asamblor articole din textile (713), şofer autocamion/ maşină de mare tonaj (569).

Din cele 31.748 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.417 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc.), 17.683 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora, se mai arată în comunicat.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie al ANOFM precizează că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică.