Angajaţii fabricii Nestle Timişoara vor protesta, începând de luni după-amiază, la poarta fabricii, aceştia fiind nemulţumiţi de refuzul companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea pachetelor sociale compensatorii, după ce multinaționala a anunţat închiderea fabricii din România, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

“Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condiţiile în care după închiderea unor unităţi similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminaţi, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrică? Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un şantaj practicat de o multinaţională care ne tratează ca pe sclavi, în comparaţie cu angajaţii ei din Occident. Motivaţia pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România şi nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident, este o bătaie de joc”

Reamintim că Nestle a luat din senin decizia închiderii fabricii de la Timișoara la începutul lunii ianuarie, fără a fi respectate procedurile legale în vigoare și fără a exista o înțelegere cu privire la pachetele compensatorii ce ar fi trebuit acordate celor aproximativ 400 de muncitorii.

Update: Cei aproximativ 70 de angajaţi ai fabricii Nestle din Timişoara s-au adunat, luni, la intrarea în societate, pentru a protesta faţă de decizia conducerii de a le acorda cel mult 13 salarii compensatorii. Manifestanţii au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum „Vrem respect”, „Egalitate”, „Nu discriminare” sau „România = Europa”, au folosit de vuvuzele pentru a face zgomot şi au fluturat steaguri tricolore sau ale Uniunii Europene, informează mediafax.

Sursa foto: mediafax