Ambasada Israelului la Bucureşti a donat suma de 50.000 de lei Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, care construieşte primul spital de oncologie pediatrică din România. Potrivit abasadorului statului Israel la București, David Saranga, sumă donată către asociația Dăruiește Viață era alocată inițial pentru recepţia de Ziua Naţională a statului Israel.

“De regulă, în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale, organizăm o recepţie unde sute de persoane din toată ţara vin să sărbătorească cu noi. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta am decis să organizăm ceva diferit. Am hotărât să donăm fondurile pentru recepţie către Asociaţia Dăruieşte Viaţă, care construieşte primul spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România”, a afirmat, potrivit Agerpres, ambasadorul David Saranga, la un eveniment organizat miercuri.

David Saranga a preluat funcția de ambasador al Israelului la București în luna ianuarie, după ce, în urmă cu 20 de ani, acesta și-a început cariera diplomatică tot la București, când a ocupat funcția de viceambasador. El a adăugat că “Noi facem un Spital” este “cea mai mare iniţiativă de implicare socială din România”. “Inclusiv eu am aflat despre acest subiect extraordinar încă din primele săptămâni în care am fost aici în România“, a menţionat ambasadorul.

Construcția primului spital de oncologie pediatrică din România a început în luna iunie 2018, în curtea Spitalului “Marie Curie” din Bucureşti, iar construcţia a ajuns la etajul 6. În total, clădirea are 9 niveluri: subsol, parter, mezanin şi 6 etaje. Campania de strângere de fonduri continuă.

Foto:Agerpres