Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și a lansat joi în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare și a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019.

„Prin acest proiect de hotărâre se propun următoarele măsuri:

  • stabilirea procedurii de acreditare a asociațiilor, fundațiilor și instituţiilor mass-media din România care pot desemna observatori interni sau reprezentanţi mass-media;
  • stabilirea procedurii de acreditare a observatorilor internaționali și a reprezentanților mass-media străine;
  • stabilirea modelelor documentelor de acreditare;
  • stabilirea modelele ecusoanelor observatorilor interni;
  • stabilirea modelele ecusoanelor reprezentanților mass-media din România.

De asemenea, prin proiectul menţionat se stabileşte că prevederile art. 47 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și dispozițiile art. 89 și art. 90 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare se aplică în mod corespunzător.

Precizăm că proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la data de 21 august 2019 și poate fi consultat la secțiunea Legislaţie electorală – Transparență decizională.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ menţionat pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected] până la data de 2 septembrie 2019.”,

se arată în comunicatul Direcției comunicare și relații externe a AEP.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea