După conflictul pe care l-a avut Facebook în trecut cu privire la confidențialitatea datelor și mai ales la conflictul generat de către scurgerea de date personale a utilizatorilor catre Cambridge Analytica au dus la noi restricții pe teritoriul Statelor Unite. De fapt cei de la Comisia Federală pentru Comerț (FTC) vor să investigheze cele întâmplate și dacă s-au încălcat anumite reguli impuse de aceștia către Facebook.

Totodată Comisia Federală pentru Comerț împreună cu cei de la Facebook încearcă să găsească o soluție pentru a proteja toți utilizatorii, potrivit Mediafax. De asemenea în această situație, comisia impune companiei Facebook să-și însușească un comitet independent care să supravegheze confidențialitatea datelor și să ia măsuri în ceea ce înseamnă protecția numărului mare de utilizatori.

Cu atât mai mult cu cât pentru înființarea unui astfel de comitet, compania Facebook trebuie să urmeze niște pași bine definiți de către cei de la FTC, iar acest aspect trebuie îndeplinit la cel mai înalt nivel al conducerii companiei.  Totodată acest comitet de supraveghere a confidențialității datelor presupune ca acesta să includă și membrii ai consiliului de administrație a companiei așa cum se arată în raportul citat de către publicația Politico.

Nu trebuie să uităm nici de faptul că acești noi pași de urmat pentru marea companie Facebook se impun după ce aceasta deja are de alocat 3 miliarde de dolari pentru a putea acoperi acordul cu autoritățile de reglementare din Statele Unite ale Americii. De asemenea anunțul prin care se vor aloca cele 3 miliarde de dolari a fost dat publicității cu câteva zile în urmă de către Facebook.

Prin urmare rolul de „ofițer de conformitate desemnat” va fi preluat de către președintele și CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta va avea responsabilitatea de a implementa și derula politici de confidențialitate ale acestei companii, așa cum se mai arată în respectivul raport.

credit foto: pcrevue.sk