Unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate seriale de către milioane de fani, „Game of Thrones” a ajuns și la ultimul sezon al seriei. Sezonul 8 a debutat cu primul episod pe data de 14 aprilie în Statele Unite, iar în România, luni dimineață (15 aprilie) ora 4, difuzat pe HBO. De asemenea, cei care nu au urmarit acest prim episod al sezonului la ora lansării oficiale, l-au putut revedea luni seara de la ora 20.00.

Deși inițial s-au făcut afirmații cu privire la faptul că episoadele acestui sezon vor fi cele mai lungi și vor avea o durată aproximativ a unui film de lung metraj, acest lucru nu a putut fi confirmat. Și asta pentru că cel puțin primele două episoade nu depășesc nici măcar 60 de minute. Primul episod al seriei, regizat de către David Nutter, nu depășește durata de 54 de minute, iar cel de-al doilea regizat tot de către acesta are o durată de aproximativ 58 de minute.

Conform informațiilor se pare că în cea de-a doua parte a sezonului episoadele vor fi ceva mai lungi, cel puțin episodul regizat de către laureatul premiului Emmy, Miguel Sapochnik. Episod ce va avea în prim plan lupta de la Winterfell împotriva Armatei celor Morți. Conform declarațiilor făcute de către unul dintre producătorii executivi ai seriei, Bryan Cogman, citat de Agerpres:

„Confruntarea finală dintre Armata celor Morți și forțele reunite ale celor vii este un moment fără precedent”

Totodată ultimele episoade au fost create la standarde foarte înalte, astfel încât să țină privitorii în suspans, cu atât mai mult cu cât finalul serialului este așteptat de milioane de fani. Serialul „Game of Thrones” a devenit un fenomen internațional, care a început în anul 2011. Acesta a fost adaptat după seria de cărți a aurorului George R.R. Martin, denumită „A Song of Ice and Fire”, lansată în anul 1992.

În cadrul ultimului sezon al serialului, ceea ce a fost odată o poveste extinsă, complicată, cu zeci de planuri de acțiune separate, a ajuns să se rezume la câteva conflicte majore. În nord, copiii supraviețuitori din familia Stark, Arya, Șansa și Bran, preiau controlul asupra destinelor lor pentru prima dată de când tatăl și mama lor au fost uciși. Daenerys Targaryen și aliații ei se îndreaptă către confruntarea cu Night King și cu armata sa impresionantă de morți vii care a străbătut Zidul ce separă Westeros de „Nordul’” îngheţat. În sud, Cersei Lannister a pus stăpânire pe Tronul de Fier și intenționează să-l păstreze. Rămâne de văzut cine va câștigă bătălia pentru Westeros și dacă va mai rămâne ceva de stăpânit după ce se va termina totul.

credit foto: YouTube, geektyrant.com